Hírek
2013. Március 09. 05:00, szombat |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Korai halált okozhat a feldolgozott húsok gyakori fogyasztása

A kolbász, a sonka, a szalonna és más feldolgozott húsok gyakori fogyasztása úgy tűnik, hogy növeli a fiatalkori halálozás kockázatát - állapította meg egy félmillió embert vizsgáló tanulmány, amelyről a BBC számol be.
A tanulmány készítői arra a következtetésre jutottak, hogy a feldolgozott húsok fogyasztása növeli a kardiovaszkuláris betegségek, a rák és ebből kifolyólag a korai halálozás kockázatát. A húsok feldolgozása során használt só és tartósítószerek ugyanis károsak az egészségre.
A szakértők ezért inkább a sovány húsok fogyasztását ajánlják. A tanulmány 13 éves időtartama alatt mintegy félmillió, 10 európai országból származó ember adatait gyűjtötték be.
Azt is megállapították, hogy azok, akik gyakrabban fogyasztottak feldolgozott húsokat, nagyobb valószínűséggel dohányoztak is, voltak elhízottak és egyéb egészséget károsító szokásaik. A kutatók azonban azt mondták, hogy az említett egyéb kockázati tényezők figyelembevételével is a feldolgozott húsok nagyban növelték a rák és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 23. 07:33, kedd | Életmód
NMHH: nézettségi rekordokat döntött a Hunyadi című filmsorozat
Nézettségi rekordokat döntött a Hunyadi című tévéfilmsorozat -
2025. Szeptember 20. 09:09, szombat | Életmód
Az érettségit és szakmát is adó technikumokat választotta 2025-ben a legtöbb diák
A szakképzés népszerűsége évek óta töretlen, 2025-ben ismét az 5 éves, érettségit és szakmát is adó technikumokat választotta a legtöbb diák -
2025. Szeptember 19. 07:34, péntek | Életmód
OTP Ingatlanpont: a belföldi lakáspiacon szűkülhet az alku mértéke a következő hónapokban
A belföldi lakáspiacon a nyáron átlagosan 5,8 százalékos alku volt jellemző, a következő hónapokban azonban szinte biztosan szűkül az alku mértéke minden részpiacon, a folyamat hátterében az Otthon Start program áll -