Hírek
2013. December 18. 05:00, szerda |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Így tegye a konyháját baktérium-mentessé!

Tudta, hogy a konyhája akár beteggé is teheti? Ha nem megfelelően tartja a területet tisztán főzéskor, étkezések között, a konyhai bútorok számtalan baktériumnak adhatnak táptalajt - figyelmeztet a Fox News cikke.
Az alábbi tippekkel tisztán tarthatja konyháját, s így az ételekbe sem kerülnek potenciálisan káros baktériumok:
- ha koszosnak látja a konyhaszivacsot, fertőtlenítse azt használat előtt, vagy cserélje le újra! A különböző feladatokra használjon külön szivacsot, ezzel elkerülheti a keresztfertőzést!
- a vágódeszka is egy potenciális baktériumforrás, mivel különböző élelmiszerek felvágásához, aprításához használja. Minden típusú hústermékhez, zöldséghez, stb. használjon tiszta vágólapot.
- nyers hús vágását követően azonnal mossa el a vágódeszkát, mert a rajta maradó baktérium szalmonella fertőzést okozhat
- a felszolgált étel maradékát két órán belül tegye hűtőszekrénybe
- ha újramelegíti a maradékot másnap, azt jó magas hőmérsékleten tegye, hogy elpusztuljanak a baktériumok
- a három napon túl megmaradt ételt dobja ki
- a lefagyasztott ételt ne próbálja meg felolvasztani forró víz alatt, ehelyett tervezzen előre: vegye ki már előző nap a fagyasztóból a másnap elkészíteni kívánt ételt, tegye a hűtőbe, ahol kényelmesen kiolvad. Ezzel elkerülheti a baktériumok megsokszorozódását.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 23. 09:58, szombat | Életmód
Jászberényi Márk felállította az esti körülmények között végrehajtott leghosszabb távlövés világrekordját
2025. Augusztus 21. 08:04, csütörtök | Életmód
Farkas Bertalan és Kapu Tibor kapta a Magyar Szent István Rendet
Farkas Bertalan és Kapu Tibor kutatóűrhajósok vehették át a Magyar Szent István Rend kitüntetést az augusztus 20-i állami ünnepen Sulyok Tamás köztársasági elnöktől a Sándor-palotában.