Hírek
2014. Szeptember 11. 05:00, csütörtök |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Ezekkel az ételekkel csökkenthető a glaukóma kockázata

A felnőttek körében a glaukóma az egyik leggyakoribb oka a vakság kialakulásának. Egy új tanulmány szerint azonban a megfelelő ételek fogyasztásával jelentős mértékben csökkenthető a betegség kialakulásának kockázata úgy, hogy azok hozzájárulnak a szem egészségének megőrzéséhez. Hogy melyek ezek, az kiderül a Fox News cikkéből.
A túl sok só fogyasztása megemeli a vérnyomást, ami megnövekedett szemnyomáshoz, súlyos esetben glaukómához vezethet. Éppen ezért a csökkentett sófogyasztás alapvető fontosságú azok számára, akik a betegség megemelkedett kockázatának vannak kitéve.
Ezzel szemben a retinolban gazdag ételek fogyasztása csökkenti a kockázatot. Ilyen a tej, a máj, a sajt vagy a vaj. Emellett a leveles zöldségek - különösen a káposzta -, a sárgarépa, a gyümölcsök és gyümölcslevek, valamint a mély alvás is segít a megelőzésben.
Szintén javasolt a magas antioxidáns-tartalmú ételek és italok fogyasztása, beleértve a teát, az étcsokoládét és a kávét.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Július 22. 07:33, kedd | Életmód
Figyelem, leveskockát hívtak vissza a forgalomból
Több magyarországi vállalkozáshoz is eljutott az a vietnámi leveskocka, amit nem jelölt szójaallergén-tartalom miatt vissza kellett hívni a forgalomból
2025. Július 22. 07:31, kedd | Életmód
Napi 8-10 millió palackot váltunk vissza
2025. Július 21. 08:01, hétfő | Életmód
Ezer fagylaltukupont rejtettek el a Balaton körül
Ezer gombóc fagylaltkupont rejtenek el vasárnaptól a Balaton körül az amerikai fagylaltnap alkalmából.
2025. Július 21. 07:55, hétfő | Életmód
Újabb fejlesztés javítja az idősek biztonságát a Gondosóra programban
A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a 112 segélyhívó szakemberei közvetlenül a Gondosóra felhasználójával tudnak kapcsolatba lépni, így a segítség még gyorsabban érkezik.