Hírek
2013. Április 25. 05:00, csütörtök |
Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A legveszélyesebb húsok: a csirke és a darált marhahús

A csirke és a darált marhahús gyakran kerülnek az asztalra, de ezek azok a húskészítmények, amelyek leggyakrabban okoznak élelmiszer eredetű megbetegedéseket - írja a Fox News egy felmérés alapján, amely aszerint rangsorolja a húsokat, hogy milyen valószínűséggel vagy gyakorisággal okoznak megbetegedéseket.
A lista tetején a csirke helyezkedik el. 1998 és 2000 között a csirkéből készült termékek, beleértbe a sült, a grillezett, vagy a darált húsokat, összesen 452 élelmiszer-eredetű járványt okozott, s 6896 megbetegedést az Egyesült Államokban.
A második helyen a darált marhahús állt: a terméket 336 járvánnyal és 3801 megbetegedéssel hozták összefüggésbe ugyanebben az időszakban.
Élelmiszerbiztonsági szakértők ezért arra figyelmeztetnek, hogy megfelelő odafigyeléssel kell a húsokat előkészíteni, feldolgozni és felszolgálni.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 20. 09:10, szombat | Belföld
Nyúlhúsfogyasztást népszerűsító kampány indult
2025. Szeptember 20. 09:07, szombat | Belföld
Eltemették Kásler Miklóst Sárváron
Szülővárosában, Sárváron pénteken eltemették Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológust, egyetemi tanárt, volt emberierőforrás-ügyi minisztert, aki életének 76. évében, szeptember 5-én hunyt el.
2025. Szeptember 19. 07:35, péntek | Belföld
Védelmi innovációs tanszék alakult a győri egyetemen
A védelmi innovációval és a kritikus infrastruktúrák védelmével foglalkozó tanszéket hoztak létre a győri Széchenyi István Egyetem innovációs parkjában -