Hírek
2014. Március 11. 05:00, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A fehérje növeli a rák kockázatát?

Azoknak, akik nagy mennyiségű húst és sajtot fogyasztanak, nagyobb a rizikójuk a daganatos megbetegedések kialakulására - állapította meg egy kaliforniai kutatás, amelynek eredményéről az RTT News számol be.
A kutatás keretében hatezer, 50 év feletti felnőtt étkezési szokásait és egészségügyi állapotát követték nyomon 18 éven keresztül. A résztvevőket három csoportra osztották: egyik részük a napi kalóriabevitelük 20 százalékát fehérjéből fogyasztotta el, a második csoport tagjainál ez az arány 10-20 százalék között mozgott, míg a harmadiknál 10 százaléknál kisebb volt.
Összességében megállapították, hogy azoknak, akik a legtöbb fehérjét fogyasztották, négyszer nagyobb volt a kockázatuk rák miatt bekövetkező halálozásra, míg 74 százalékkal nagyobb eséllyel vesztették életüket más egészségügyi probléma miatt, mint a másik két csoport résztvevői.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 13. 07:35, szerda | Belföld
Szijjártó Péter: Magyarország segítséget nyújt Montenegrónak az erdőtüzek megfékezésében
Magyarország segítséget nyújt Montenegrónak az erdőtüzek megfékezésében, a légierő egy tűzoltási munkákban használható helikoptert küld az országba hétfős legénységgel
2025. Augusztus 13. 07:34, szerda | Belföld
AM: befejeződött a nyári aratás, kedvezőek a hozamok
A napokban befejeződött a nyári aratás Magyarországon, a rendelkezésre álló adatok alapján kedvezően alakulnak az idei betakarítás hektáronkénti hozamai és az össztermés az előzetes várakozásokhoz képest